tiistai 13. lokakuuta 2015

Kisakauden yhteenveto ja uusi lajivaltaus

Valjakkolajien kilpailukausi osaltani tuli ja meni. Tuloksiin olen ihan tyytyväinen, parannusta edelliseen kauteen oli havaittavissa :) SM-kilpailuista seuraavana viikonloppuna kävimme juoksemassa Ekan kanssa Janakkala crossin sprinttisarjan, 1,2km. Reitti kulki hiekkamontun reunaa ensin ylös, ja sitten metsän kautta toista laitaa alas. Huolimatta pitkästä noususta juostiin Ekan kanssa meille ihan hyvää vauhtia, keskinopeus 17.28km/h.

Nyt kun syksyn kilpailut on kilpailtu, voin nöyränä tehdä inventaarion kauden osumista: vaihtoon meni polkupyörän eturenkaan ulkokumi, sisäkumi ja vannenauha (pakoputki sulatti kuljetuksen aikana), kickbiken eturengas (koira puri puhki) ja pyörän vetoadapterikin näki viimeiset päivänsä, isompia ruhjeita omaan kehoon tuli vain toiseen polveen, vaatteista uusin yhdet housut ja ajohanskat, pyörien kuljetusteline vaatii pienen patenttiratkaisun ja yksien treenien lomassa hajotin puhelimesta näytön. Olisi voinut mennä paljon huonomminkin! :D

Tuloksista: en kovin mielellään vertaile tuloksiani kaikissa kisoissa muiden tuloksiin tai sijoituksiin, sillä kaikki kilpailut ovat aina omansa. Olosuhteet vaihtelevat eri kisojen välillä, maastot kisapaikkojen välillä ja jokaisissa kisoissa on myös aina erilaisia tilanteita, jotka vaikuttavat tulokseen. Toki samat asiat vaihtelevat omissakin tuloksissa, mutta niitä on helpompi suhteuttaa keskenään kun tiedän mitä olen missäkin tehnyt ja mitä reiteillä on tapahtunut :D Tässä kuitenkin kuluneen kauden kilpailukohtaiset tulokset. 

Kouvolan harjoituskisan kickbike, sijoitus 1./13
Ohkolan syyskisat pyöräily, sijoitus 1./4
Ohkolan syyskisat canicross, sijoitus 1./8
Kouvola sm pyöräily, sijoitus 2./8
Kouvola sm canicross, ei sijoitusta (en startannut toisena päivänä)
Kouvola sm viesti, sijoitus 3./11
Janakkala canicross, sijoitus 4./4.

Suuri ero aiempaan treenailuun oli tänä syksynä se, että pääsin kokeilemaan lähes kymmentä eri vetokoiraa edessäni, kiitos heille jotka nämä silmiä avaavat kokemukset olette minulle suoneet :)

Vähän vielä fiilistelykuvia Kouvolan kisoista :D Kuvat: Mikko Paavola


Kun kisat olivat ohi, jäi itselleni vain suuri tyhjyyden tunne. Mitä nyt treenaan, mikä on seuraava lähitulevaisuuden tavoite? Agilitykilpailuita on tulossa vielä useammat ja viikkotreenit toki jatkuvat, mutta silti jotain vielä puuttui. Onneksi ei tuttavapiirissä vinkkejä jää jakamatta. Ei kulunut kauaakaan kun olin jo ilmoittautunut cross fit -kurssille, missä käydään tekniikoita ohjatusti läpi. Muutaman kerran olen siellä nyt käynyt, ja voipi olla että kipinä uuteen lajiin on syttynyt :D Cross fit -tunnit ovat vielä toistaiseksi aika kaukana omalta mukavuusalueeltani, mutta ehkä juuri se niissä kiehtookin. Olen jo etukäteen innoissani kehityksestä, mitä treeni toivottavasti tulee tuottamaan :)

Viimeaikaiset treenit ovat pitäneet sisällään rullaluistelua ja juoksulenkkejä kauniissa syyssäässä, vähän kikkarointia ja käytiinpä kaverin kanssa taas pyöräilemässä maastossa kolmen tunnin retki :) Lisäksi nuo yllämainitut cross fit -treenit sekä viikkovalmennukset agilityssä. Ensi viikolla tiedossa on myös agilityn valmennusleiri, jee! :)

En ehkä ikinä ole odottanut talvea yhtä paljon kuin tänä vuonna! Odotan jo innolla että pääsisin opettelemaan lisää hiihdon saloja niin koiran kanssa kuin ilman. Pääsin viime talvena jo hyvään alkuun, mutta kovasti haluaisin päästä kokemaan jo lisää oivalluksia. Harmillista, että Etelä-Suomeen ennustettiin lumia vasta joulun tienoilla :(

Seuraavat aksakisat Ekan kanssa ovat tulevana sunnuntaina, toivottavasti silloin on taas lisää kerrottavaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saga, lauman tuorein vahvistus

Elokuussa löysin itseni ajelemasta kotiin koiranpentu etupenkillä pienessä pentuboksissa. Palataanpas tuosta ajasta noin vuosi taaksepäin, k...

Suositut tekstit