maanantai 21. syyskuuta 2015

Rapatessa roiskuu - viikonlopun vetoleiri

Viikonloppuna osallistuin Sport Riesen Klubin järjestämälle valjakkourheiluleirille Messilässä. Kahteen päivään mahtui ihmeen paljon tapahtumaa. Nyt on tämä viikko aikaa parantua kolhuista ja sitten katseet kohti Ohkolaa ja kilpailukauden avausta.

Lauantaina aamulla aloitettiin Messilässä pienellä lajin esittelyllä ja välineiden tarkistuksella. Sitten tehtiin aloitteleville koirille lyhyitä pätkiä juosten niin, että koirat tajusivat mistä on kyse. Pääsin itse juoksemaan ensin seisojalla, sitten suursnautserilla :)


Seuraavaksi siirryimme lyhyen treenireitin varteen ja treenattiin vielä suoralla pätkällä ohituksia ja halukkaat pääsivät kokeilemaan kickbikeä tai pyörää. Ohitukset alkoi sujumaan ja sitten ryhdyttiin suunnittelemaan lenkin kiertämistä.

Ensin mentiin juosten. Ekan kanssa ongelmaksi on tullut toisten koirakoiden ohi päästäminen. Eka ei millään haluaisi päästää muita ohi ja siirtyy niiden tullessa takaa keskelle reittiä, mikä ei todellakaan ole toivottua. Lähdin juoksemaan Ekan kanssa reittiä ja ohjaaja juoksi toisella koiralla ohi, kun Eka poukkoili ohittavan koiran nenillä, ohjaaja ärähti Ekalle. Loppureitin Eka veti hyvin (tottakai kun kukaan ei tullut enää ohi). Juuri ennen maalia tein reitinvalintavirheen ja juoksin vahingossa syvän vesilammikon läpi niin että molskahti. Tuntui että upposin veteen polvia myöten :D Onneksi oli suhteellisen lämmin sää niin ei haitannut :) Tämän jälkeen Ekaa ohiteltiin vielä vähän suoralla pätkällä, ja se alkoikin pikkuhiljaa sujumaan jo vähän paremmin.

Seuraavaksi otettiin kickbiket ja pyörät alle ja jälleen reitille. Enää roiskeilta ei vältytty senkään vertaa kuin juostessa. Lähdin kickbikellä lainakoiran kanssa edelle jänikseksi, ja aloittelijoita tuli perässä. Parin kierroksen jälkeen ei vaatteista juurikaan enää kuivia kohtia löytynyt :D Kaikkien koirat tuntuivat innostuvan lajista ja koirat veti hirmu hienosti, kaatumisiltakin vältyttiin.

Kun kaikkien koirat oli tehneet sopivan määrän vetoja, siirryimme ylämäkitreeniin: pari vetoa koiran kanssa ylämäkeen. Olin luvannut treenata mäessä leirin järjestäjän koiran. Mäki muuttui kokoajan jyrkemmäksi, ja viimeiset 15-20 metriä olivat jo hyvin jyrkkää nousua. Juoksin mäen kolmesti ylös suursnautseri Arlon kanssa. Siinä kohtaa päivää alkoi jo vähän jaloissa tuntumaan että happoja pukkaa :D Onneksi jäljellä oli enää yksi osuus: leiriohjaajan "loppulämmöt" eli lihaskunto-osio.

Kun koirat oli huollettu ja tavarat keräilty kasaan, teimme ilman koiria lihaskuntoharjoituksen. Siihen kuului kyykkyjä, burpeeta sekä mäkijuoksua. Sen jälkeen sitten sattuikin, eikä vain jalkoihin vaan ihan joka paikkaan. Illalla kävin hölkkäilemässä vielä parin kilsan lenkin palautukseksi.

Sunnuntaina jalat kuitenkin tuntuivat vähän kireiltä ja liikelaajuuksista ei tietoakaan :D Joka tapauksessa kertausta eiliseen, toistoja, ohituksia. Treenireittiä muutettiin, koska eilinen reitti oli yön aikana tulvinut vielä vähän lisää.

Ekan kanssa tehtiin vähän lisää ohittelua, kokeiltiin uutta strategiaa: toinen leiriläinen juoksi Ekan kanssa, itse juoksin toisella koiralla ohi. Kun Eka alkoi törttöilemään, pääsin itse komentamaan sen kyykkyyn. Tuntui tehoavan, se alkoi päästämään nätisti ohi. Vähän myöhemmin juostiin vielä samaisen avustajan kanssa lenkki niin, että Eka joutui päästämään toiset ohi. Lopulta Eka teki juuri mitä haluttiin! Juoksi oikeaa laitaa eikä ottanut mitään kontaktia ohittavaan koiraan. Tavoite saavutettu! Nyt enää toistoja lisää niin hyvä siitä tulee.


Lopuksi treenasin jälleen eilisen treenikaverin Arlon, suunnitelma oli intervallitreeni: lyhyt treenikierros kikkarilla, pieni palautus, uusi lenkki, palautus, lenkki ja palautus. Ensimmäisellä kierroksella mentiin kyllä lujaa, kunnes tuli vähän hankala käännös vasempaan. Jarrutin melkein pysähdyksiin jotta sain ohjattua koiran oikeaan suuntaan, mutta se turhautui koska vauhti tyssäsi, ja kävi puremaan kikkarin etupyörää. Koska Arlo oli vielä sen verran uusi tuttavuus, ei meillä ihan ollut vielä auktoriteettiasia täysin selvä. Sain sen kuitenkin irti pyörästä ja jatkoimme maaliin. Lenkin keskinopeus oli pysähdyksestä huolimatta 32km/h, maksimi 39km/h. Palautus ja uusi kierros. Arvelin että nyt se osaa kääntyä kun ainakin tietää mihin mennään. Jälleen tapahtui kuitenkin sama kuin ensimmäisellä kierroksella, tosin sillä seurauksella että rengas puhkesi :D No, ilman pyörää maaliin. Kolmannelle kierrokselle otin toisen kikkarin kun ei omasta enää siihen ollut, ja niin lähdettiin matkaan. Nyt ajattelin suojella toisen kikkarin rengasta, ja olla jarruttamatta niin paljon. Nytpä etevä pikkuveturi oivalsikin mihin mennä, ja teki edellisiä kierroksia reilusti tiukemman kurvin. Ja minulla reilusti enemmän vauhtia. Arvata saattaa mikä oli seuraus :D Kyllä, lensin lahjakkaasti komeassa kaaressa turvalleen. Ensimmäinen ajatus maasta noustessa "eikai se pure vielä rengasta". Ei purrut, keräilin kikkarin ja kääntelin tangon oikein päin, ja matka jatkui maaliin. Että sellainen intervallitreeni :D


Maalissa selvitin äskeistä tapahtumaa huohottaen ja koiraa taputellen, kunnes joku leiriläisistä vinkkasi, että polvesi on sitten aika veressä. Vähän paikkailtiin ja sidottiin jalka kasaan, ei tarvittu tikkejä. Tänään pitkin päivää on löytynyt mustelmia vähän pitkin kroppaa, mutta ei mitään sen suurempaa :)

Leiristä jäi kyllä hirmu hyvä mieli, erityisen iloinen olen tuosta Ekan ohitusongelman selättämisestä. Kotimatkalla kävin heti ostamassa uuden renkaan kickbikeen, ja samana iltana sain vielä uudet housutkin Sonarcilta, kun sattui repeämään juuri nuo sponsoripöksyt. Tänään potkin reilun 5km lenkin ja lepäilin. Vielä huomenna otan vähän rennommin, sen jälkeen taas vähän kovempaa ja viikonlopun ohjelmassa ne Ohkolan kisat, sekä sunnuntaina agilitykisat Liedossa.

Kun tavoite on tarpeeksi kunnianhimoinen, 
epäonnistuminenkin tuottaa kelpo tuloksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saga, lauman tuorein vahvistus

Elokuussa löysin itseni ajelemasta kotiin koiranpentu etupenkillä pienessä pentuboksissa. Palataanpas tuosta ajasta noin vuosi taaksepäin, k...

Suositut tekstit