perjantai 11. syyskuuta 2015

Syksyn kisakausi lähestyy

Näin on, ja suunnitelmiahan löytyy vaikka muille jakaa. Suunnitelmat muuttuvat aina, mutta tällä hetkellä syksyni näyttää paperilla tältä.

Valjakkolajien kilpailut
13.9. koirajuoksun ja -pyöräilyn SM-kisojen epäviralliset harjoituskisat (pyöräily)
26.9. Ohkolan syysajot (pyöräily + juoksu)
3.-4.10. koirajuoksun ja -pyöräilyn SM-kisat, Kouvola (pyöräily + juoksu)
10.10. Janakkalacross

Canicross on Ekan kanssa ollut meille hyvä kakkoslaji agilityn ohessa, sillä se vahvistaa molempien fyysistä kuntoa ja pitää mielen virkeänä :) Kuitenkin olen nyt hurahtanut lajiin niin, että olen treenannut motivoituneesti myös canicrossin kilpailukautta varten. Toisin kuin agilityssä, valjakkolajeissa sulanmaan kilpailukaudet ovat syksyllä syys-lokakuussa ja keväällä huhti-toukokuussa. Syynä loogisesti Suomen sää. Koska lajia harrastetaan ulkona maastoissa, on sääolosuhteiden oltava lajille sopivat. Toki talvella on oma kilpailukautensa talvilajeille, mutta niistä meillä on kokemusta vasta yhden kilpailun verran :)

Kilpailukausien ollessa näin lyhyet, on yksinkertaisesti valittava ne kilpailut, joihin pystyy välimatkojen ja muiden aikataulujen ohessa osallistumaan. Pääkilpailu on tällä kaudella luonnollisesti SM-kilpailu.

Suurimman motivaation canicrossin treenaamiseen saan aiempien tulosteni parantamisesta. Koska kilpailuissa harvoin on edes Ekan kanssa samaa kokoluokkaa olevia koiria, en ole kovin kiinnostunut vertaamaan tuloksia muuhun tasoon. Olemme tähän mennessä parantaneet Ekan kanssa aikojamme tasaiseen tahtiin, toivon saman suunnan jatkuvan tälläkin kaudella :)


Agilitykilpailut
27.9. Lieto
(11.10. Vantaa harkinnassa)
18.10. Vantaa
31.10. Vantaa
7.11. Vantaa
22.11. Hyvinkää
28.11. Janakkala
12.12 Riihimäki
13.12. Lieto

Agilitykilpailut olen valinnut niin, että syksyn aikana jokaisissa kisoissa on eri tuomari. Pääsemme kokeilemaan, minkä tuomareiden rataprofiilit sopivat meille, ja mitkä puolestaan eivät. Mikäli suunnitelma toteutuu, saisimme syksyn aikana tasaisen tahdin kilpailuun ja joulukuussa kausi huipentuisi tuplakisa-viikonloppuun, jossa näen, kuinka meillä kestää homma kasassa tulevaisuuden mahdollisia kaksipäiväisiä arvokisoja ajatellen.

Näiden kilpailujen jälkeen pyrin pitämään jonkinlaisen joulutauon niin, että saamme molemmat viikon tai kahden levon ainakin agilitystä (hiihdostahan ei sitten tingitä jos säät sattuu sen silloin sallimaan!).

Vaikka rakastankin väkertää kaikenmaailman suunnitelmia, on aina pidettävä mielessä, että erityisesti eläinten kanssa touhutessa mikään suunnnitelma ei voi olla kiveenkirjoitettu ja niitä on pystyttävä tarpeen mukaan muokkaamaan. Aion siis itsekin muuttaa suunnitelmaa heti, mikäli Ekassa (tai omassa kehossani) alkaa näkymään väsymisen merkkejä.

Lisäsin suunnitelman erilliselle sivulle, mistä sen etenemistä, muokkaantumista ja toteutumista pääsee halutessaan seuraamaan :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saga, lauman tuorein vahvistus

Elokuussa löysin itseni ajelemasta kotiin koiranpentu etupenkillä pienessä pentuboksissa. Palataanpas tuosta ajasta noin vuosi taaksepäin, k...

Suositut tekstit