lauantai 12. syyskuuta 2015

Frodo-cup

Frodo-cup oli agilitykilpailu, jossa oli viikon ajan iltakisoja niin, että kaikille luokille oli ohjelmassa kaksi rataa. Lauantaina kaikille luokille järjestettiin vielä hyppyrata. Näiden kaikkien luokkien kolme sijoittunutta pääsivät osallistumaan cupin epäviralliseen finaaliin, jossa oli palkintoina läjäpäin ilmaisia kilpailustartteja. Finaalikilpailu oli gambler-rata, jossa oli vähän eri säännöt kuin tavallisissa kilpailuissa.

Torstaina siis kävimme Riihimäellä iltakisoissa juoksemassa 2 starttia. Pikkuhiljaa alkaa tuntumaan jo kivalta tuolla kolmosten radoilla :) Tällä kertaa ensimmäisellä radalla puhdas, joskin hieman hidas rata. Jokatapauksessa 0-tulos ja Eka oli super! Harmittamaan jäi A-este, jolta tajusin jälkeenpäin päästäneeni Ekan läpi. Toisella radalla hyl, mutta sain tehtyä kontaktit huolellisesti ja Eka oli hyvin kuulolla. Ensimmäinen rata tuli videolle, lisäilen sen tänne kunhan saan sen käsiini :)
Musta tuntuu että tää vois hyvin olla Ekan motto :D

Lauantaina hyppyradalle mennessä vatsassani oli vähän kummallisia tuntemuksia, ihan kuin ylävatsa olisi menossa kunnon kramppiin. Onneksi radalla kipua (tai juuri mitään muutakaan) ei huomaa :) Kolmannelle esteelle jäin ilmeisesti paistattelemaan päivää ja odottelemaan kun Eka hyppäsi hypyn sen sijaan, että olisin jo pistellyt tossua toisen eteen kohti seuraavaa estettä. Kun siitä sitten päästiin liikkeeseen, rata rullasi mukavasti, tiukka keppikulmakin onnistui (jes!). Pituuden jälkeinen tiukka käännös kuumotteli jo rataantutustumisessa, olimme nimittäin juuri edellisissä treeneissä hinkanneet pituuden jälkeistä käännöstä. Ajattelin, että tästä ei Niinu kyllä tykkää... Mutta, ylpeänä voin todeta, että Eka jarrutti ja kääntyi älyttömän hienosti! Sen jälkeen sitten meinasikin vauhdin huuma viedä mukanaan, ja Eka meinasi kieltää seuraavan hypyn. Tilanne kuitenkin pelastui ja Eka hyppäsi oikein. Tuomarilla nousi käsi jo puoleen väliin, mutta hän peruikin sitten aikeensa eikä antanut kieltoa.Nollatulos oli luokan ainut ja näin ollen voitimme luokan. Palkintopallilla tuomari vielä selvitti tilannetta omasta näkökulmastaan ja painotti että oikeasti oli ihan puhdas rata eikä mitään tuomaripeliä :D Eihän Eka ohittanut esteen linjaa, eikä myöskään pysähtynyt.

Saimme siis ensimmäisen 3-luokan sertimme, ja hyppyvaliokello lähti käyntiin :)

(Pieni selvennys sääntöihin: valioitumiseen tarvitaan kolme sertiä, eli 0-tulos jolla on sijoituttu kolmen parhaan joukkoon. hyppyradoilta valioidutaan hyppyvalioksi ja agilityradoilta agilityvalioksi. Ensimmäisen ja kolmannen sertin välissä on oltava aikaa vähintään 1 vuosi ja 1 päivä.)

Koska sijoituimme yhdellä radalla kolmen parhaan joukkoon, pääsimme osallistumaan gambler-finaaliradalle. Siinä säännöt olivat seuraavat: 35s aikaa, jokaisesta suoritetusta esteestä saa sovitun määrän pisteitä. Kun vihellys kuuluu, on mahdollisimman nopeasti suoritettava gambler-alueen esteet määrätyssä järjestyksessä, ja aika pysähtyy. Mikäli alueen esteitä ei ehdi suorittaa 15 sekunnissa, suoritus hylätään. Gambler-alue on neliöllä merkityn alueen sisäpuolella. Mikäli koiran sai ohjattua olemalla itse alueen ulkopuolella, sai lisäpisteitä. Tällä kertaa alueella oli vaihtoehtoiset esteet putki/A-este, ja kaksi hyppyä.Totta puhuakseni en edes tiedä mikä meidän pistesaldoksi tuli :D Eka juoksi parista suunnittelemastani esteestä ohi, ja kävi tekemässä jonkun ylimääräisenkin, mutta eipä se haitannut :D Pysyimme silti hyvin samalla aaltopituudella ja molemmilla säilyi liike. Gambler-alueen sain ohjattua ulkopuolelta ja virheettömästi :)

Äärimmäisen hauska kisapäivä :) Seuraavaksi valmistautumaan huomisiin harjoituskilpailuihin Kouvolassa, missä vuorossa pyöräilyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saga, lauman tuorein vahvistus

Elokuussa löysin itseni ajelemasta kotiin koiranpentu etupenkillä pienessä pentuboksissa. Palataanpas tuosta ajasta noin vuosi taaksepäin, k...

Suositut tekstit