keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Goodbye 2014, welcome 2015!

Kulunut vuosi on ollut monella tapaa erilainen. 2014 on ollut kasvamisen, saamisen, oppimisen, innostumisen, mutta myös menettämisen vuosi. Olen onnellinen, että olen voinut viettää koko vuoden Eka seuranani. Kun ihmisiä on vaihtunut ja poistunut arjestani, Eka on aina pysynyt. Se on maannut kainalossa silloin kun on mennyt huonommin, nuollut naamani ja ilahduttanut onnellisuudellaan kun on mennyt paremmin. Toivon, että tuleva vuosi tuo tullessaan muutamia muutoksia, uusia tuulia ja tuttavuuksia ja paaljon kehitystä harrastuksissa. Toivon, että ensi vuonna en ole yhtä paljon sairaana kuin tänä vuonna (nytkin...). Tein pienen katsauksen kuluneeseen vuoteeni.


"Älä pelkää muutosta. Älä kanna huolta siitä mikä on otettu pois. Etsi sitä mikä on tullut menneen tilalle." 
Tammi - Maaliskuu

Ekan aarre metsälenkillä :p
Kevääni vietin aika pitkälti työharjoitteluissa, suurin osa lähitunneista ammattikoulun osalta oli jo ohi. Tammikuussa ensimmäinen koitos oli Taitaja2014- aluekarsinnat Brusabyssä Turun lähellä. Se oli ammattikoululaisten ammattiosaamiskilpailu, johon opettajani oli valinnut minut ja toisen meidän luokkalaisen. Tehtävinä oli kissanhoito asiakaspalvelutilanteessa sekä asemalypsy. Karsinnoista neljä pääsi finaaliin, ja minä olin yksi niistä!


Pikkukaritsa <3
Loppukuun olin työharjoittelussa kummieni robottinavetassa. Mieleen jäi paljon opittuja asioita ja kauniita pakkassäitä maaseudun maisemissa. Asuin silloin viikot tilalla, joten ohjatut treenit Ekan kanssa jäivät aika suurelta osin väliin.

Helmikuussa jatkoin työssäoppimaan erääseen lampolaan. Sieltä päällimmäisenä mielessä karitsointiaika ja mooonien lampaiden karitsoinnit sekä niissä avustaminen. Uuden elämän sytnyminen on uskomattoman liikuttavaa kaikesta limaisuudestaan ja verisyydestään huolimatta! Pääsin tekemään lihojenhakureissun pitkin suomea pariin eri teurastamoon. Opin myös taitavaksi lammaskoppariksi eläintensiirtotilanteissa ;)

Vanhaa kalenteria selatessani löysin mielenkiintoisen kalenterimerkinnän: maanantai 17.2. "Eka oppi puomin!!" :D Se on ollut mainitsemisen arvoinen onnistuminen. Eka 1 vuotta ja 1 päivää vanhana, oppi puomin.

Maaliskuussa pääsin vielä viimeiseen harjoitteluun lemmikkieläinliikkeeseen. Siellä oli hienoa tajuta, että pystyy omalla tietotaidollaan jo auttamaan asiakkaita :)

Huhti - Toukokuu
Eka ekoissa vetokisoissa
Huhtikuun alussa oli sitten edessä lähtö Lahteen niihin Taitaja -kilpailun finaaleihin. Siellä oli neljä eri tehtävää eläintenhoitoon kuuluvilta eri osa-alueilta. Koska ensimmäisenä päivänä oli vain kilpailun avajaiset ja minulla ensimmäinen kilpailutehtävä seuraavan päivän iltalypsy, ja kilpailun sääntöihin kuului kielto poistua Lahdesta kilpailun aikana, puhun yhden kaverini ympäri tulemaan Lahteen, tuomaan Ekan ja vetokamat mukanaan ja lähtemään pitämään canicrosstreenit ajan kuluksi :D tyypillistä toimintaa. Hienot maisemat oli Messilän maastoissa juoksennella, vaikka vähän yllättäen eksyttiinkin.
Neljän päivän kilpailun jälkeen tulokset ratkesi, ja olin muistaakseni viides. Suomen 5. taitavin eläintenhoitajaopiskelija. En nyt ota kantaa siihen, oliko kilpailu täysin reilu kaikkia kohtaan, mutta ainakin itse pelasin puhtaat jauhot pussissa.
Innostuksen puuskassa testattiin mennä vähän kovempaa mitä jaloilla pääsee :)

"Innostuksen hulluus
on mielestäni parempaa kuin

viisauden välinpitämättömyys."


-Anatole France

Valmis eläintenhoitaja ja sen eläin <3
Huhtikuun lopulla osallistuttiin Ekan kanssa ensimmäisiin Canicross -kilpailuihin. Eka käyttäytyi hyvin ja siltä löytyi asennetta kuin isommaltakin vetokoiralta :D Ekan yrityksiä mennä kilpailun matkalla oleviin lampiin uimaan suurempia ongelmia ei ollut, ja nyt meillä oli suoritusaika jota lähteä parantamaan.

Toukokuu oli yksi hurja härdelli. Valmistumispäivä läheni, opinnäytetyön tekemistä ja viimeisiä kokeita. Tein opinnäytetyöni koiran lihashuollosta ja venyttelystä. Lisäksi aloin tekemään lomitustöitä lypsykarjatiloilla koulun ohessa. Vihdoin kuun lopulla valmistuin ammattiin ja vietin ihanat juhlat! <3
Yhdeltä kaveriltani sain valmistujaislahjaksi oman kesälampaan! Syksyn tullen se teurastettiin ja Eka sai pakastimen täydeltä herkkuja :)


Lampaidenhakureissulla Nauvossa
Yritin tehdä tuttavuutta lauttaa odotellessa :D

Marttii
Kesä - Elokuu
Eka pääsi mukaan melontareissulle Ivalojokeen!
Kesäkuu! Silloin oli ne kauan odotetut Saariselän yöttömän yön agilitykilpailut! Koska Eka oli vielä liian nuori ja koulutus muutenkin kesken, sain lainaan Ekan kasvattajalta toisen kooikkerin :) Oltiin pari kuukautta treenattu ja käyty epävirallisissa kisoissa testailemassa. Matkaan lähdettiin tuon samaisen aiemmin mainitsemani Canicross-kaverini Katrin kanssa. Aikataulu oli vähän tiukka Katrin pääsykokeista johtuen, mutta selvisimme matkasta n.klo 04.00 mennessä. Majoituimme rakkaan kummisetäni luona. Parikymmentä kilometriä ennen päämäärää alkoi hurja ukkosmyrsky, sen lisäksi porot ja kaverin kuumehorinat viimeiset 6 tuntia hämmensivät matkantekoa. Seuraavana päivänä klo 15.00 kisapaikalle ja kisaamaan! Koska Katrilla ei vielä seuraavanakaan päivänä ollu olo kovin mukava, juoksin molempien kisastartit. Seuraavana päivänä myös, kolmantena Katri juoksi omansa.
Pohjoisessa oli mukava tunnelma kilpailla, rentoa ja hyväntuulista eikä kellään kiire mihinkään. Ensivuonna suunta on sama, kokoonpano vielä hiukan auki.

Kesäkuussa käytin Ekan myös sen ensimmäisissä näyttelyissä, tuloksena ERI SA ja vara-serti. Ei huono isoksi haukutulle koikkerille :)
Eka ERInomaisesti näyttelemässä :)

Vesipedot ottamassa aurinkoa :)
Heinäkuu kului navetoissa töitä tehdessä, elokuussa kävimme Katrin kanssa vielä nauttimassa kesän auringosta vanhempieni mökillä järven rannalla. Koirat saivat uida niin paljon kuin sielu sieti, ja se oli muuten paljon!
Lomailijat
Elokuussa Eka täytti maagisen puolentoista vuoden iän, eli agilitysääntöjen mukaisen kilpailuiän. Koska siihen asti olin tuskaillut siitä, onko Eka medi vai maksi, käytin sen heti mitattavana kilpailupaikalla. Ja HUH! Tuomarin mukaan se oli ihan selvä medi. Loistavaa!

 Syys - Lokakuu
Syyskuusta muistan vain paljon pitkiä päiviä koulukirjojen ääressä sekä syksyn YO-kirjotukset. Tein viikonloppureissun Kuopion suuntaan, extempore kickbiken pienimuotoisiin sm-kisoihin kaverin pennunhakureissun ohessa.

SM-startti ja Eka lähtee matkaan huulet heiluen :D
"Hullu on se, joka ei yritä toteuttaa unelmiaan kykyjensä mukaan."

Lokakuu oli varsinainen canicross- ja treenikuukausi. Ensin Ohkolan vetokisat, Eka oli super ja voitettiin keväinen aikamme! Pari viikkoa myöhemmin osallistuimme myös Canicrossin SM-kisoihin Jämillä, ja oltiinkin nuorten luokassa SM4-koirakko! Osallistuimme myös hupinumerona canicross viestiin. Se oli hauskaa!
Kuntoremontti alkoi toden teolla, ja kävin fysioterapeutin lähtötasotesteissä, uskomattoman hyvin tuloksin :)
 
Onnellista :)

"Remontissa"

Marras - Joulukuu 
Marraskuu oli ja meni, parit epikset agilityä ja mätsäri, sekä paaljon stressiä joulukuun alussa olevien Koira2014 -tapahtuman esityksistä. Toiset agilityepikset muistan hyvin, Eka tykitti jokaiselta radalta nopeat nollat ja osallistuttiin ensimmäistä kertaa kisaavien luokkaan, vaikkei se vielä kisaava ollutkaan :)

Houkutusten Highway


"Saat sen kokoisia haasteita kun uskot pystyväsi hoitamaan."
 


Ainakaan ei jää ajasta kiinni :)
Joulukuu saapui ja Koira 2014 sen mukana. Hieno viikonloppu kerholaisten kanssa, siitä enemmän aiemmassa postauksessa. Vietimme mukavan joulun ja aattona käytiin myös testaamassa vetohiihtoa, huh miten rankkaa ihmiselle joka ei ole vuosin hiihtänyt :D Mutta Eka nautti täysin rinnoin! Ehdittiinpä vielä tämän vuoden puolella käydä korkkaamassa viralliset agilitykisatkin, ei mainittavin tuloksin mutta kokemusta rikkaampina ja valmiina uusiin koitoksiin!


"Säilyttäköön uusi vuosi sen mitä rakastat,
tuokoon tullessaan sen mitä kaipaat ja
vieköön mennessään sen mitä taakkana kannat."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saga, lauman tuorein vahvistus

Elokuussa löysin itseni ajelemasta kotiin koiranpentu etupenkillä pienessä pentuboksissa. Palataanpas tuosta ajasta noin vuosi taaksepäin, k...

Suositut tekstit