sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Totuuden hetki: puolivälin testit

Niinpä. Kuntoremontti on jo puolessa välissä, ja vihdoin oli aika tehdä puolen välin kuntotestit ja saada tarkkoja tuloksia mahdollisesta kehityksestä. Vaan kuinka kävi?

Koska syksy on ollut treenaamisen kannalta hiukan kivinen ja olen joutunut pitämään yhteensä ainakin kolme lähes treenitöntä viikkoa, jännitin hiukan testituloksia etukäteen. 

Tällä kertaa testeihin oli helpompi valmistautua henkisesti, sillä se, mitä tuleman pitää, oli jo valmiiksi tiedossa. Testit testaavat nimenomaan agilityssä tarvittavia asioita, mm. kiihtyvyyttä, räjähtävää voimaa sekä nopeaa aivotyötä väsyneenä.
Vivot jalkaan ja menoks!

Sitten tuloksiin! Juoksussa, sekä kiihtyvyydessä että maksiminopeudessa tulokseni huononi parilla kymmenyksellä. Siihen syynä varmasti osittain yskä josta olin vasta pääsemässä eroon, sekä se, että kun ensimmäiset testit tehtiin, elettiin canicrossin kisakauden alkua ja juoksukuntoni oli silloin lähes parhaimmillaan, joten aiemmat tulokset olivat jo aika hyvät.

Räjähtävän voiman tulokset yllättivät täysin! Tulokseni paranivat jopa yli 23 prosentilla, näiden kolmen kuukauden aikana. Siinä kehitys näkyi eniten siksi, että ennen kuntoremontin treeniohjelmia en juurikaan tehnyt harjoitteita jotka sitä olisi vahvistanut. Taas yksi muistutus itselle siitä, kuinka treenin monipuolisuus on tärkeää :)

Nopeuskestävyyden testissä, joka sisälsi kolme suoritusta, yhteisaika parani yli sekunnilla. Myös tässä tuntui hieman tuo yskä, mutta pystyin onneksi kuitenkin tekemään täysillä.

Lisäksi aivotyö väsyneenä (eli hapoilla) meni hyvin: sain yli 3,5 kertaa paremman tuloksen edelliseen verrattuna!

Nyt ei voi väittää, etteikö olisi taas motivaatiota treenata vähän lisää ;) Keväällä nähdään onko kehitys jatkunut, tai siis kuinka paljon!

Joulun alla sain painoliivit käyttöön, ja nyt olen alkanut käymään juoksulenkeillä painojen kanssa. Hiki tulee ja kunto kasvaa kohisten :) Sain myös joululahjaksi pari kahvakuulaa, ei muuta kun koirat ja
peilit turvaan ja kuulat heilumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saga, lauman tuorein vahvistus

Elokuussa löysin itseni ajelemasta kotiin koiranpentu etupenkillä pienessä pentuboksissa. Palataanpas tuosta ajasta noin vuosi taaksepäin, k...

Suositut tekstit