lauantai 18. huhtikuuta 2015

Välineurheilua parhaimmillaan

Olen hiljattain saanut sponsoriltani Sonarcilta muutamia tuotteita harrastusten tueksi. Pussillinen chiaa, purkki ruusunmarjarouhetta, treeniliivi, uudet vetokamat, palautusjauhetta Ekalle, ja omani saapuvat toivottavasti pian!

Chian siemenet ovat toistaiseksi menneet omaan mahaani, silloin tällöin lisään sitä myös Ekan kuppiin. Ruusunmarjarouhetta syödään kumpikin. Ekan ruokavalio koostuu pääasiassa raa'asta, mutta tarpeen tullen myös nappulat uppoaa ja kisoista voitetut pussukat syöttelen treeninameina. Ei siis mitään ehdotonta raakadieettiä meillä :) Joka tapauksessa lisät menevät helposti muiden mukana ruokinnassa.

Uusi treeniliivi tuli todellakin tarpeeseen! Onhan minulla yksi, mutta sen olen saanut jouluahjaksi ollessani jotain 13-14-vuotias :D Ei siis mitenkään liian suurta kokoa, mutta mahtui siinä vielä vetoketju kiinni... Arrak Outdoorin liivi on ihanan kevyen tuntuinen päällä, ja sen saa kiristettyä napakaksi niin ettei se lepata matkalla ;)

Tosiaan, vaihdoin treenikamat Manmatista ja Zerosta Non-Stopin varusteisiin! Hankin vihdoin ne kauan kuolaamani Non-Stopin "juoksupikkarit", älyttömän mukavat päällä ja ah <3 Toki Ekakin sai uudet vetovaljaat liinoineen :) Aiemmat valjaat olivat Zero DC:n lyhytmalliset valjaat, uudet ovat pitkät, eli liinan kiinnitys tulee hännäntyven kohdalle. Juostessa tuntuu että uusi valjas tasaa enemmän nykivää tunnetta kuin vanha ja viimeaikoina olen tehnyt huomioita että Eka aristi hieman kylkiä vanhoilla valjailla tehdyn treenin jälkeen. Uusilla valjailla aristelu on jäänyt pois.

Sitä monesti äkkiseltään kuvittelee, että juokseminen on ihan yksinkertainen ja edullinen laji joka helppo aloittaa. Toki se sitä varmasti onkin, jos se pysyy oikeasti "tavallisena juoksemisena". Minulla niin ei tietenkään käynyt. Välineurheiluksi menee, etenkin jos siihen ottaa koiran matkaan: täytyy olla vyöt, liinat, valjaat, palkka mukana (meillä palkkaus tapahtuu lelulla), sekä jalassa oikeasti hyvät kengät nilkkoja tukemaan. Lisäksi useimmiten pidän mukana tietty kuulokkeet musiikin kuuntelua varten, joskus myös sykevyötä, sekä puhelimella mittaan yleensä suurpiirteisiä keskinopeuksia ja matkoja sports tracker -sovelluksella. Kun jonain päivänä pelkästään juosten treenaaminen ei enää riittänyt ja vauhtia oli saatava lisää, tuli alle vielä polkupyörä/kickbike (kyllä, molempia oli pakko kokeilla ja molemmat oli pakko saada), mikä vaati jälleen lisää varusteita. Hihna-adapteri tankoon kiinni, sekä vähänkin tuulisemmalla, sateisella tai kuraisella säällä suojalasit on tosi kiva lisä, ellei halua mutamällejä silmiin kun koiran tassut kuopii sitä tehokkaasti edessä. Kypärä puolestaan on tietenkin välttämätön. Että hyvästi vaan "helppo ja halpa vapaa-ajan harrastus".

Vetfoodin BB & recovery balance -jauhe on maistunut Ekalle hyvin, ja sen palautusteho näkyy kyllä selvästi. Ennen kuin alettiin käyttää jauhetta, Eka lepäsi mielellään kokonaisen päivän rankemman treenipäivän jälkeen ja oli selvästi väsynyt. Veltto olisi ehkä hyvä sana kuvaamaan Ekan olemusta silloin :D Nykyisin palautusjauheet popsittuaan se olisi seuraavana päivänä valmis treenaamaan vielä vähän lisää, ja saatetaankin treenipäivää seuraavana päivänä tehdä jokin Ekalle rennompi treeni, kuten käydä portailla tai tekemässä ylämäkitreeni. Ekalle ne on rentoja siksi, koska käytännössä Eka on vapaana ja saa viipottaa miten haluaa sillä aikaa kun itse aherran treeniä ja juoksee vain lämmittelyt ja jäähdyttelyt mukana.

Kevään canicrosskisat lähestyvät hurjaa vauhtia, ensimmäinen koitos häämöttää jo viikon päässä. Kävin tällä viikolla urheilukentällä juoksemassa cooperin voidakseni verrata kuntoani viime kevään kisakauteen. Omat tuntemukseni eivät tosin ihan vastanneet tulosta: luulin olevani jonkin verran huonommassa kunnossa, mutta cooperissa juoksin 300 metriä paremman tuloksen edelliseen verrattuna. Vuosi sitten juoksin 2600 metriä, nyt 2900. Ehkä huono kunto olikin vain pääni sisällä :) Toisaalta, urheilukentällä juokseminen on hyyyvin paljon eriasia kuin canicrossaaminen. Lisäksi tällä kertaa minulla on ensimmäistä kertaa mahdollisuus osallistua kahteen luokkaan samoissa kisoissa, joten sekin voi hieman vaikuttaa tulokseen. Pääsin tänään tekemään testitreenin, kun kävimme pienellä porukalla pitämässä yhteistreenin. Kickbike + canicross yhdistelmä toimi kyllä, joskin reisillä kesti yllättävän kauan palautua potkimisesta. Täytyy vain toivoa, että kilpailuun osallistuu paljon väkeä, jotta väliin jää hyvin aikaa palautua :D Tuloksista raportoin reilun viikon kuluttua :)






Eka treenin jälkeen, aina yhtä vaahdossa :D
TÄYSII KOKO MATKA on Ekan motto


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saga, lauman tuorein vahvistus

Elokuussa löysin itseni ajelemasta kotiin koiranpentu etupenkillä pienessä pentuboksissa. Palataanpas tuosta ajasta noin vuosi taaksepäin, k...

Suositut tekstit