keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Terveisiä Savalenista!

Talvikausi on hurahtanut vauhdilla ja sen aikana olenkin saanut nauttia reilusti koirahiihdon iloista, haasteista ja tietty myös kivusta. Niin henkisestä kuin fyysisestä, jota maan maistelu eri nopeuksilla voikaan tuottaa :) Kilpailuja olen päässyt kiertämään useammat kauden aikana ja pari seuraavaa viikkoa niitä vielä riittääkin, niistä teen vähän yhteenvetoa jahka ehdin. Nyt kuitenkin ollaan tilanteessa, että olen päätynyt "oppipojaksi" Norjaan talvilajien EM-kilpailuihin.

Muutamia muuttujia on matkaan mahtunut, kuten matkaseuran muutokset ja sen jälkeen luokan muutos nuorista aikuisiin. Tämä johti kipailumatkan pitenemiseen 10 kilometristä 15km:iin, mikä puolestaan johti kilpailukoiran vaihtamiseen. Siinä varmasti suurimmat :D Kaikesta huolimatta pääsen starttaamaan ja imemään kaiken mahdollisen opin reissusta irti tulevaisuutta varten.

Mukaan reissuun lähti samaa lajia harrastava ystäväni avuksi. Matka alkoi tiistaina aamusta, kun lähdimme kohti Kouvolaa hakemaan kisakoira Mette kyytiin. Kouvolasta matka jatkui kohti Vaasaa, mistä seilattiin lautalla Ruotsiin. Onneksi sattui kaunis päivä ajella ja tuo matka sujuikin oikein mukavasti. Vaasassa sitten tavattiin loput seurueesta ja matkasimme kahdella autolla sitten loppumatkan :)


Lautta matka tuntui aika paljon pitemmältä mitä olikaan, kun koko paatti heilui ja huojui niin että tavarat eivät meinanneet pysyä pöydillä ja hyllyillä. Koirat majailivat autossa matkan ajan, kovasti huolittiin kuinka siellä pärjäävät ja onko seuraava ohjelmanumero oksennusten siivoilu. Ei onneksi ollut, koirilla oli varmaan ollut paremmat oltavat kuin meillä :)

26,5 tuntia, 1300 km :)
Lautasta päästiin maihin Ruotsin puolella puolen yön aikoihin. Siitä sitten täyttä ajoa Savaleniin saakka, reilut 700km. Koirien pissatus ja matkaan. Siinä sitten kimpassa tajuttiin, että eihän tässä puhelimella navigoida kun nettien hinnat olivat vähän muuta kuin Suomessa :) Onneksi oltiin varauduttu vanhalla kunnon paperiohjeistuksella. Sen varassa sitten suunnistettiin ja ihme kyllä, ei eksytty kertaakaan! Välissä tehtiin nopeita pysähtelyjä, hypättiin vähän haukkaamassa raitista ilmaa, vaihtamassa kuskeja ja pissattamassa koiria. Yön pimeimmät tunnit olivat jo vähän raskaita ajaa, varsinkin kun tiesi että vielä ainakin 7 tuntia matkaa jäljellä. Meidän autossa molemmat ehdimme torkkua parisen tuntia pätkissä matkan aikana, samalla kun piti lueskella karttaa ja tarkkailla opasteita.

Kello 8 aikaan aamulla ylitettiin Norjan raja, jee! Ei enää pitkä matka. Parin tunnin päästä käännyttiinkin jo vuoristotielle ja kurvailtiin upeissa maisemissa kohti majoituspaikkaa. Majoituspaikka on todella viihtyisä, ja naapurissa majoittuukin Jurvelinit ja samassa pihapiirissä paljon muitakin suomalaisia :)

Johan siinä sitten väsytti niin ettei sitä enää edes huomannut. Kuitenkin heti sänkyyn kaaduttua nukahti kummasti noin kolmessa sekunnissa ja taisin herätä vasta 5,5h jälkeen joukkueenjohtajan vierailuun :) Loppuilta ollaan lepäilty ja käyty hoitamassa paperiasiat kuntoon. Huomenna olisi tarkoitus käydä hiihtämässä kisareitti läpi ja seurailla ensimäisten luokkien kilpailuita. :)

Vähän paperisotaa :)

Nyt iltatoimiin ja nukkumaan, että saadaan virkeinä huomisesta kaikki ilo irti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saga, lauman tuorein vahvistus

Elokuussa löysin itseni ajelemasta kotiin koiranpentu etupenkillä pienessä pentuboksissa. Palataanpas tuosta ajasta noin vuosi taaksepäin, k...

Suositut tekstit