lauantai 24. syyskuuta 2016

Syksy elämää täynnä

Viimeiset pari kuukautta ovat lentäneet siivillä, sattuneesta syystä. Ykä kasvaa silmissä ja oppii kokoajan uusia, hienoja ja vähän vähemmän hienoja juttuja. Lisäksi tehtiin muutto kerrostaloyksiöön vähän Ykän tulon jälkeen. Ekan kanssa alkoi elokuussa uusi treenikausi agilityssä, ja treenit ovat lähteneet kulkemaan hirmuisen mukavasti. Valitettavasti kuluneista treeneistä ei ole videomateriaalia, kun hallilla ei meidän aikaan enää pyöri juurikaan ylimääräistä väkeä joille tuikata kameraa kätöseen.


Piirinmestaruuskisoissa käytiin Ekan kanssa pyörähtämässä, mutta kilpailut loppuivat meidän osalta lyhyeen kun Eka nappasi kopin ampiaisesta, sekä hetken päästä vieläpä toisesta... Selvittiin kuitenkin kyytableteilla ja kipulääkkeellä, ja jo illalla Eka oli kotona normaalin pirteä ja iloinen.

Vaan onhan Ekalla myös iloisia uutisia kerrottavana! Siitä tuli nimittäin isä, seitsemälle pienelle pallerolle :)


Syyssäät ovat suosineet, ja olemmekin ulkoilleet paljon ja kartoittaneet uusia ulkoilumaastoja. Ystäväni Pipsa kävi kylässä kameransa kanssa, ja saikin koirista vallan hienoja kuvia, tämän tekstin kaikki kuvat ovatkin juuri näitä Pipsan räpsimiä.


Olen käyttänyt kohtuullisen paljon aikaa ja vaivaa koirien yksinolon harjoitteluun, mikä on onneksi tuottanut myös tulosta. Aina lähtiessäni kotoa jätän tietokoneen kuvaamaan koirasten tekemisiä, jotta tiedän mitä on tapahtunut ja kumman toimesta (okei se on helppoa arvata ilman videotakin, kun Eka ei ikinä ole tehnyt mitään hölmöä). Ja löytyy niiltä videoilta välillä ihan hauskojakin juttuja, kuten alla oleva opetusvideo by Eka, kuinka ollaan saamatta omistajalta satikutia toisen tihutöiden takia :D


Ruokailuita olemme käyttäneet Ykän kanssa mahdollisimman paljon hyödyksi ensin oppimisen oppimiseen, ja sen jälkeen oikeiden asioiden oppimiseen. Alla vähän Ykän puuhailuja videon muodossa :)


 


Yllätin itsenikin innostuessani opettamaan Ykälle tokoilujuttuja, vaikka se ei omiin vahvuuksiini todellakaan kuulu. Jotain asioita se kuitenkin oppii ihan ihmeellisen helposti, mutta kyllä on myös niitä juttuja mitkä ei tahdo sitten millään mennä kaaliin. Myös tasapainolautaan olen tutustuttanut sen jo, sillä se tulee auttamaan kehonhallinnan harjoittelua. Alla olevilla videoilla taas vähän videoituja juttuja ruokailujen yhteydessä :)

Kapulanpitoa alettiin harjoittelemaan ensin pelkällä solmuluulla, sillä se oli helppo tapa saada pentu tekemään haluttu asia, eli ottamaan se suuhun. Kun tämä tehtävä oli selvä, laajennettiin tehtävää eri esineisiin, kuten sukkaan (sattui olemaan käden ulottuvilla), pehmoleluun, ja lopulta puiseen kapulaan.


Alla lyhyt kooste muutamista jutuista mitä ollaan harjoiteltu, sekä lopussa myös pala todellisuutta, ettei näytä ihan liian yksinkertaiselta ja hauskalta puuhailulta pentusen kanssa :D Videon loppuosaan viitattuna, sivulletulossa Ykä on jostain syystä alkanut tarjoamaan jalkateräni päälle astumista, vaikka olen tietoisesti yrittänyt olla palkkaamatta siitä.


Agilityn perusteitakin ollaan ehditty aloittelemaan, Ykällä on siihen jo nyt hauskan vakava asenne. Täytyypi videoida vähän meidän harjoituksia jahka ehdin :) Lisäksi Ykä on käynyt tutustumassa muun muassa lehmiin työpaikallani sekä ihmishälinään ja juniin rautatieasemalla. Ensiviikolla Ykä pääsee mukaan myös Joensuu-SM kilpailupaikalle ihmettelemään :)


On ne kyllä melkoinen kaksikko <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saga, lauman tuorein vahvistus

Elokuussa löysin itseni ajelemasta kotiin koiranpentu etupenkillä pienessä pentuboksissa. Palataanpas tuosta ajasta noin vuosi taaksepäin, k...

Suositut tekstit