sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Kuhmon SM 12.-13.3.

Maaliskuussa 2016 osallistuimme Kuhmossa järjestettyyn valjakkohiihdon SM-kilpailuun. Kilpailu oli SPKL:n alainen. Kyseisen liiton kilpailuissa luokkajako menee koiran rodun mukaan A, B ja C. Kooikerhondje kuuluu C-koiriin, eli luokkaan, joka on avoin kaikille muille paitsi seisoville lintukoirille, dobermanneille ja suursnautsereille. Kilpailut olivat minulle kauden viimeiset, joten oli kivaa päästä nauttimaan niistä Ekan kanssa :)
 ¨
Lauantaina hiihdimme Ekan kanssa yksilökilpailun, missä hiihdimme 5km aikaan 15,57 sijoituksena 17/20. Vuoden takainen aikamme oli 14.40, eli ei parannusta siihen. Toki kilpailupaikka oli eri, joten ei ole suoraan myöskään suoraan verrattavissa. Lisäksi treenit Ekan kanssa olivat jääneet aika vähälle Ekan sairastelun vuoksi, mistä aiemmin kerroin. Ohitukset sujuivat ilokseni hyvin, ja Eka sai matkalla mukavaa lisäpuhtia ohi tulleista koirakoista. Maaliin päästiin vielä hyvällä loppukirillä :)

Kuva: Mari Moisala

Sunnuntaina hiihdettiin joukkueviesti, mihin Ekan ei ollut tarkoitus osallistua, mutta päätyi paikkaamaan juoksut aloittanutta belgianpaimenkoiraa miesten C-joukkueeseen. Viesti hiihdetään kolmen koirakon joukkueina. Siinä ensimmäiset lähtevät yhteislähdöllä liikkeelle, mikä on usein hyvin tapahtumarikas tilanne. Vaihtoalueelle tullessa koira tulee irrottaa vetovyöstä ja antaa avustajalle, jonka jälkeen hiihdetään lähtöviivalle lähettämään seuraava koirakko matkaan. Eka juoksi hiihtäjänsä kanssa toisen osuuden. Kun edellisenä päivänä testasimme, kuinka Eka lähtee vieraan ihmisen matkaan, ei siinä Ekan mielestä ollut mitään outoa. Yhtä innolla pinkoi menemään kuin minunkin kanssa. Vaan itse kisassa oli kuitenkin jarrutellut matkalla tajutessaan, ettei perässä hiihtänytkään omistaja. Loppukiri kuitenkin vielä irtosi, ja maaliin koirakko hiihti toisen kilpailijan kanssa rinnakkain. Vaihtoalueella olin itse koppaamassa koiran, ja kuolan peitossa oleva pikkumies juoksikin suoraan syliin ottamaan kehut vastaan. Lisäksi joukkueessa hiihti edellisenä päivänä yksilökisassa voiton vienyt labradori sekä belgianpaimenkoira malinois.

Kuva: Mari Moisala
Kaikesta huolimatta joukkue sijoittui kolmanneksi viidestä joukkueesta ja sai SM-pronssia! Hiukan Eka herätti hilpeyttä ja myötätuntoa palkintopallilla ollessaan, mutta pieni hurja vetokoira pokkasi palkintonsa ylpeänä. :)

Mitali ja kaikkee ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saga, lauman tuorein vahvistus

Elokuussa löysin itseni ajelemasta kotiin koiranpentu etupenkillä pienessä pentuboksissa. Palataanpas tuosta ajasta noin vuosi taaksepäin, k...

Suositut tekstit